Råd & tips

Ankomst

Når man ankommer til Bali første gang, KAN modtagelsen være overvældende. Der ankommer omkring 3,5 millioner turister om året, og lufthavnen virker ret kaotisk. Derfor er det godt at være lidt forberedt. Som dansk turist behøver man ikke visa hjemmefra, men får visa ved ankomsten. Dette koster 35 USD/person, og det letter processen, og mindsker omkostningerne, hvis du har dette beløb klar i kontante USD.

Når du er igennem pas og toldkontrol, som siden 2004 har været ganske effektiv, med flere kontroller, når du ud til den ventende skare af taxa-chauffører, som alle vil køre dig til dit hotel. Dette KAN virke voldsomt, og det er en god ide at have en aftale i forvejen, især første gang. Lav en aftale med Balitur, og hele processen forløber automatisk.

Afrejse

Det er ikke de store problemer, udover de sædvanlige checkin-køer. Traditionelt skulle man have omkring 200.000 Rupier i afrejseafgift klar, men dette er ændret i februar 2015, hvor det er inkluderet i flybilletten. Dette har reduceret køerne i afgangshallen betydeligt.

Valuta

Valuta kan veksles i mange butikker. Det er klogt at kigge efter de licenserede forhandlere, som har det tilfælles, at de tæller pengene op på skranken i velordnede stabler. De mange nuller kan let gøre en turist forvirret, og det er ikke ualmindeligt i tilfældige butikker, at få sedler med for få nuller iblandet de store sedler.

En hurtig omregning til danske kroner (2015): Fjern 3 nuller og del med 2.
1000 IDR = 1/2 kr.= 50 øre — 20000 IDR = 20/2 = 10 kr.